Kjære venner av GC Rieber

2020 ble et strevsomt år for GC Rieber, for landet vårt og for hele verden. 

Vi har lagt bak oss et av de svakeste årene i selskapets historie økonomisk sett. 

Mange av våre medarbeidere og deres familier har blitt stilt overfor særs krevende situasjoner.   

Norge har våknet litt opp fra oljerusen med en påminnelse om at vi er sårbare.  

Verdensøkonomien har fått seg en brutal knekk. 

Vi har blitt litt klokere av dette. Utfordringene har fostret kreativitet og problemløsningsevne. 

Bortsett fra denne læringen så er 2020 et år vi helst vil glemme – nå er det 2030 som gjelder! 

GC Rieber er klar! Vi har pusset skoene, presset buksen og kjemmet håret – klare for neste tiår! 

Vi har samlet krefter, kompetansemessig og finansielt, og vi har trimmet og perfeksjonert oss. Lederutviklingskurs er gjennomført, individuell kursing og trening er gjort. Og vi har alle blitt grådig gode på digital samhandling, kommunikasjon og utvikling; team Teams er klar!  

Balansen er trimmet, spesielt i Shipping ved salg av aktiva som ikke passer inn i forretningsmodellen videre. Vi har spisset mandatet og lagt finansforvaltningen ut i et eget selskap; «Fr. Fortuna» er ment å kunne bli vår lykkens gudinne for fremtiden. Og Eiendom bygger og bygger...bærekraftig fremtid. 

 

Ved inngangen til 2021 har vi tatt enda et skritt i å utnytte forretningsmodellen til fulle som eierselskap til virksomhetene. Gjennom nedvekting og salg av aksjer i VivoMega skaper vi muligheter for mer satsing og vekst på nye felt.  

Samtidig skal vi ha kraft til å støtte opp ved behov; nå er det Compact og Salt som strever, sammen med Shipping. I andre faser har det vært andre forretningsområder som har slitt.  Forretningsmodellen er tuftet på nettopp det, at virksomhetene befinner seg i ulike faser av livssyklusen.    

Våre utviklings- og innovasjonssatsninger GC Rieber GROW og GROWIT har tilført mer kreativitet, nye arbeidsformer og ikke minst andre relasjoner enn vi hadde før. «Nye» GC Rieber er allerede unnfanget.  Innovasjon og bærekraft er løsningsord for det samfunnsoppdraget vi har påtatt oss.  

Ut fra en ukomfortabel startposisjon i 2020 har vi allerede begynt å forsyne oss av de muligheter som veien mot 2030 vil by på. Nå gleder vi oss til fortsettelsen 

Vi har en deilig drøm på veien; Creating Joint Futures! 

Toppfoto: iStock / AG&
Profilbilde: Camilla Waage Helmersberg / C Foto