Høydepunkter i GC Rieber gruppen 2016

Januar

Eiendom / DNB-bygget i Solheimsviken ble solgt til Storebrand Eiendomsfond Norge KS. For Eiendom betyr dette økt kapital som kan investeres i en mulig samlokalisering av de marine forskningsmiljøene i Bergen, på Marineholmen. Foto: Sindre Ellingsen

Januar

Eiendom / GC Rieber Eiendom gleder seg over fornøyde leietakere og gode tilbakemeldinger fra Hordaland Fylkeskommune som har flyttet Tannlegevakten inn i Administrasjonsbygget i Solheimsviken, vegg i vegg med Bergen Helsehus hvor Legevakten holder til. I januar var det offisiell åpning.

Februar

Salt / GC Rieber Salt overtar den nybygde terminalen i Hammerfest. Den nye lokasjonen vil bidra til at selskapet kan ivareta kunder og samarbeidspartnere på en god og trygg måte i årene som kommer.

Mars

Shipping / Polar King blir tildelt en langtidskontrakt for Nexans på 21 måneder som startet opp i januar 2017. Oppdragene omfatter støtte av kabellegging i Nordsjøen, Canada og Middelhavet. En viktig kontrakt i et utfordrende marked.

Juni

Oils/ Igangkjøring av Trinn 3 ekspansjon av omega-3 konsentratproduksjonsanlegget som gir 30 prosent større produksjonskapasitet og forbedring av visse prosesseringssteg.

August

Oils / Styrket lokal salg- og markedsføringsinnsats i USA og Canada med distributør Novel Ingredient og Quadra.

August

Shipping / Ernest Shackleton jobbet som eskortefartøy for et historisk 32 dagers ekspedisjonscruise med Crystal Serenity gjennom Nordvestpassasjen. Ernest Shackleton var blant annet utrustet med helikoptre, kriseberedskap og RIB-båter for havsafari, og gjorde et betydelig bidrag til trygg seilas for Crystal Serenity.

September

Salt / GC Rieber Chemicals blir sertifisert i henhold til ISO 9001 standarden.

September

Eiendom / Basen er det nyeste tilskuddet i Marineholmen Forskningspark og åpnet for første leietaker; DNV GL. Med eksisterende og kommende leietakere som Lerøy Seafood Group, MSD Animal Health, Mattilsynet, Veterinærinstituttet, Sea Life Research Centre og Pharma Analytics, er Marineholmen blitt en omfattende fysisk samlokalisering innenfor maritim sektor, sjømat, olje og gass.

Oktober

Eiendom / Teknologi legger til rette for bedre og mer fleksible ordninger. GC Rieber Eiendom inngår avtale med Sesam Parkering AS som gjør at leietakere og besøkende fra nå av kan parkere, betale og få oversikt i Sesam-appen. Sesam Sesam fungerer ved at et kamera leser skiltene ved inn- og utkjøring og automatisk registrerer det i appen.

Oktober

Salt/ Kaifronten til terminalen i Harstad blir skiftet. Første salg til akvakulturmarkedet blir gjennomført og signaliserer med dette startskuddet for et nytt segment.

November

Compact Sør-Afrika åpner nytt varelager i forlengelsen av fabrikken i Cape Town. Dette vil gi lavere logistikk kostnader, bedre kvalitetskontroll, og høyere servicegrad. Compact India stenger den gamle produksjonslinjen 30 november. Ny linje skal installeres og være produksjonsklar i månedsskiftet januar / februar.

Desember

Shipping / GC Rieber Shipping oppretter seismikkselskapet Shearwater Geoservices sammen med Rasmussengruppen. Det nye selskapet er en integrert tilbyder av seismikktjenester til olje og gass og multiklientselskaper over hele verden.

Desember

Eiendom / Fullt hus i Lanternen på Marineholmen og beslutning om bygging. Her flytter blant annet Lerøy Seafood Group og Cargill inn.

Desember

Oils / Stiftelse av GC Rieber Distribution AS i samarbeid med peruanske Hayduk. Samarbeidet skal forvalte distribusjon av fiskeolje fra Peru i Norge og Nord Europa.